Bytte og retur i butikk

Du kan bytte eller returnere hele eller deler av din ordre i alle våre fysiske butikker.

Ved retur må du fylle ut returskjemaet som medfulgte pakken og levere dette sammen med varene du ønsker å returnere. Du må også vise frem din kvittering som er sendt på mail samt gyldig ID.

Vær oppmerksom på at ordre med leveringsmåten hent i butikk kun kan returneres tilbake til en av våre fysiske Urban-butikker.

Ønsker du å bytte et eller flere produkter i en av våre fysiske butikker må du ha med deg din kvittering. Butikken vil ikke kunne refundere gebyrer, som for eksempel fraktkostnaden. Har du handlet varer til redusert pris i vår nettbutikk er det summen som står på din kvittering du vil få tilgodesett ved bytte i butikk. Unntaket gjelder når du ønsker å bytte størrelse eller farge av samme vare. I så tilfelle byttes vare mot vare. .  

Bytte og retur ved forsendelse

Ønsker du å returnere hele eller deler av din ordre ved å sende oss varene pr post, benytter du deg av den ferdig utfylte og forhåndsbetalte retur-adresselappen samt returskjemaet som fulgte med i din pakke. Du klistrer den vedlagte retur-adresselappen på din pakke og leverer pakken på samme sted som du hentet den. Pakken er forhåndsbetalt for å gjøre returen både enklere og billigere for deg. (Ved bytte eller retur trekker vi 49,- fra summen vi tilbakebetaler deg) Men husk å notere deg pakkens sporingsnummer for sikkerhets skyld. Ønsker du å bytte et eller flere produkter via forsendelse må du returnere produktene som beskrevet og selv legge inn ny bestilling.

Varer som er kjøpt i en fysisk butikk må byttes i en av våre butikker og kan ikke sendes til vårt ordrebehandlingsmottak.

Tilbakebetaling

Ønsker du å få tilbakebetalt summen for hele eller deler av din ordre fyller du ut skjemaet som medfulgte din pakke. Dette gjelder for både retur i butikk og retur ved forsendelse.  

Tilbakebetaling skjer så fort din retur er godkjent systemet har behandlet returen.

Tilbakebetalingen vil skje til det kortet du benyttet under kjøpet.

Valgte du faktura som betalingsmåte må du uansett betale din faktura

før hele eller deler av denne slettes og tilbakebetales til din konto. Unntaket er når du returnerer hele eller deler av ordren du har bestilt  til vårt lager ved forsendelse.

Har du spørsmål til din faktura anbefaler vi at du tar kontakt med vår fakturaleverandør (Klarna). Du kan også logge deg inn via «mine sider» .

Hvis du ikke henter din pakke vil du belastet 150,- for å dekke ekspedisjonsavgift, returfrakt og håndtering.

En gyldig retur forutsetter at varene(e) som returneres skal være ubrukt, uten skader, alle etiketter skal sitte på plagget og den originale emballasjen må medfølge. Urban påberoper seg retten til å avvise hele eller deler av returen dersom ovennevnte krav er brutt.

Reklamasjon

Enkelte ganger skjer det dessverre feil på enkelte varer i produksjon. Det er i de tilfellene viktig at du reklamerer. Du kan enkelt gjøre dette ved å besøke din nærmeste Urban-butikk.

Ønsker du å reklamere ved å sende plagget tilbake til vårt lager, ber vi deg først kontakte kundeservice som vil hjelpe deg. I enkelte tilfeller vil vi kunne løse reklamasjonen ved at du sender inn et bilde av feilen/defekten.

For å reklamere i butikk må du ta med din kvittering samt gyldig ID. Alternativt send oss reklamasjonen sammen med et utfylt skjema til vårt ordrebehandlingsmottak.

Benytt deg av samme skjema som ved bytte og retur samt den forhåndsbetalte retur-adresselappen. Fyll i returkoden for reklamasjon. 

Angrerett

Når du handler på Urban.no har du som kunde en lovfestet rett til å heve kjøpet innen 30 dager uten å måtte oppgi noen som helst grunn til dette. Angrefristen begynner å løpe fra den dagen du mottar din ordre. Vi er pliktige til å informere om angreretten og det offisielle skjemaet finner du her. Ønsker du å lese mer om angreretten finnes det mer informasjon på

Da vi i Urban etterstreber at du som kunde hele tiden skal føle deg trygg i forbindelse med kjøp er våre bytte og retur-regler utvidet med dobbelt så lang frist som den lovpålagte angreretten. Dette gjør at du alltid kan benytte deg av den vanlige bytte og retur-prosessen som er beskrevet her. Det er ikke nødvending å benytte seg av angrerett-skjemaet i tillegg til bytte og retur-skjemaet.

NB: Reglene og byttene som her er beskrevet gjelder kun for kjøp gjort gjennom urban.no. 


For kjøp i butikk gjelder følgende regler:

30 dagers bytterett mot fremvisning av kvittering. Plagget må ha prislapper/etiketter og være ubrukt.

  • Åpent kjøp i 30 dager mot fremvisning av kvittering og legitimasjon
  • Åpent kjøp gjelder ikke salgsvarer
  • Salgsvarer kan byttes mot en annen vare fremvisning av kvittering og legitimasjon

Reklamasjoner gjelder kun mot kvittering

Undertøy og badetøy byttes ikke.