Lukk handlekurv

Vans

I 1966 ble Vans først grunnlagt av brødrene Paul Van Doren og Jim Van Doren, sammen med partnerne deres Gordon Lee og Serge Delia. Teamet åpnet for salg av Vans 16. mars dette året og gjorde dette helt unikt ved å produsere skoene på fabrikken og selge de direkte til forbrukeren. Den første morgenen da teamet åpnet for salg av Vans var det 12 kunder som ønsket å handle skoene, som ble produsert samme dagen og klar for å bli hentet den samme ettermiddagen. Den dag i dag er Vans blitt et ledende skobrand og en favoritt hos jenter og gutter over hele verden.

Vans klassikere

Samme året som Vans ble lansert ble vi også introdusert for den evige skoklassikeren Vans #44 Deck Shoes. Denne modellen er fremdeles kjent som den autentiske Vans-skoen og har siden start vært en favoritt hos skatere. Tidlig på 1970-tallet fortsetter skobrandets suksess hos skatere og Vans er å se på føttene til skatere over hele California. I 1976 kommer en ny modell fra Vans. Vans #95 som blir kjent som The Era, blir denne generasjonens skovalg av skatere. Samme året blir også logoen Vans of the wall, som vi fortsatt kjenner, lansert. I sjappa hos Urban finner du også Vans modellene Comfy Cush Old Skool, Old Skool Platform, Old Skool Lite og Classic Slip-on Checkerboard.

Din favoritt-Vans?

I sjappa hos Urban finner du et bredt utvalg av Vans og andre sko og sneakers. Til tross for at erkeamerikanske Vans startet med sko til skatere – en posisjon de fortsatt holder, er de fete skoene signert Vans langt fra forbeholdt skatehallen. Vans er nemlig av favoritt hos lang flere enn jenta og gutten med skateboardet under armen. I dag kan man se de klassiske modellene på alt fra de største stjernene, til motepersonligheter og fete jenter og gutter. Med klassiske sko fra Vans kan du ikke slå feil - så her er det bare til å klinke til!