Lukk handlekurv

Timberland

En av skoene som er lettest å kjenne igjen uavhengig av hvilket kjønn eller alder du er, er den ikoniske skoen signert Timberland. Den gule bootsen er en av motebransjens mest gjenkjennbare og er elsket av alt fra kjendiser i inn- og utland, rappere, hipstere og arbeidere. Neida, det er ingen tvil om at Timberland med sine ikoniske sko er blitt en klassiker i motebildet – sesong etter sesong. Bootsene signert Timberland er en av få som har klart å holde seg like relevant i motebildet over flere tiår. Brands som også har gjort suksess med ikoniske skomodeller er Converse og Vans.

Back to start

Det hele startet på tidlig 70-tallet. Nærmere bestemt i 1973 lanserte Sidney Swartz en arbeidssko i nubuk-lær. Målgruppen skulle være arbeidere i New England og for å forsikre seg om at bootsen skulle være vanntett la Swartz den i et toalett over natten. Dette gjorde han med suksess og Timberlands Yellow Boot ble fort en favoritt - også på den voksende hiphop-scenen. I dag er skoen til Timberland like aktuell for rappere, hipstere, ungdommer og pene fruer. Den er førstevalget til gutter og jenter over hele verden når vinteren kommer og har i en årrekke hatt en udefinerbar målgruppe.

Timberland fra arbeidssko til hiphop

Selv om hele Timberland-eventyret startet som en boots til arbeidere, var det hiphop-miljøet og flere fete rappere som virkelig ga bootsen fra Timberland et oppsving. Visste du for eksempel at produsenten Timbalad har hentet artistnavnet sitt fra denne bootsen? Den nå avdøde rapperen Old Dirty Bastard skal i sin tid ha blitt spurt om han ville ha stylist til en musikkvideoinnspilling. Til dette skal rapperen ha svart «Nah, this is hiphop. I’m just rocking some jeans and Timbs». I sjappa hos Urban finner du Timberland boots til gutter og jenter. Andre brands du kan matche disse med er fete brands som The North Face og Karve.